top of page
Search

Seksigrupi juhi päevik



Autor: Egert Hiie

Esipilt: erakogu


22.04.23 - mind valiti EAÜSi seksuaaltervise töögrupi juhiks…


15.05.23 - tegin STJ ehk seksuaaltervise töögrupi juhatuse Messengeri grupi koos oma uute projektijuhtide ja assistentidega. Orgasmilabori projektijuhiks sai Marie Helene Puurand, LGBT+ projektijuhiks sai Tristan Aljamaa ja seksuaaltervise seminaride projektijuhiks Sandra Niit. Üldassistendiks sai Gaida Kertu Roos, välisasjade assistendiks Marit Würtenberg, siseürituste assistendiks Pia Künnap.


17.05.23 - IDAHOBIT ehk International Day Against Homophobia, Biphobia and Transphobia. Aastal 2023 korraldasime ürituse transtervishoiu teemal, kuhu oli meeldivalt palju inimesi kogunenud ning sai kuulda mõtlemapanevaid kogemuslugusid transinimestelt.


28.05.23 - Ethel Enniko ehk üks endistest projektijuhtidest viis läbi Orgasmilaborit EMP-l. Eelneval päeval saime mina, Marie ja Ethel kokku ning arutasime projekti tulevikku, millest sai alguse Orgasmilabori arengu teekond.


06.06.23 - LGBT+ avatseremoonia - siin pildil on näha mind ja EAÜSi presidenti Dorist Seltsi esindamas Baltic Pride'i avatseremoonial Tallinnas Fotografiskas.


Foto: erakogu


08.06.23 - lisaks sellele, et olime esindatud avatseremoonial, korraldasime LGBT+ projektiga ka Baltic Pride'i raames üritust LGBT+ Mental Health, kus diskuteeriti vaimse tervise teenuste kättesaadavuse üle LGBTQIA+ inimeste hulgas.


Foto: erakogu


09.06.23 - osalesin Baltic Pride'i rongkäigul, kusjuures olin samal ajal ka välisorganisatsiooni poolt korraldatud juhtimisoskuste koolitusel.


Foto: erakogu


15.06.23 - Curares avaldati artikkel „Seksigrupi sensuaalne aasta”, kus tutvustasin seksigruppi ning rääkisin Maailmakohvikust, NECSEst, ööraamatukogust ja muust põnevast.


07.10.23 - STJ-ga liitusid Marie Helene Koppel ja Ingrid Tamvere.


01.08.23 - 07.08.23 - osalesin Indias kurikuulsal August Meeting'ul. Selle kogemuse tegid unustamatuks minu kallid delegatsiooni liikmed Annika Alavere, Annika Õunapuu ja Keitlin Pirn. Teravad toidud, palavad ja niisked ilmad, ekstreemsed teeolud, teekond New Delhisse ning kõik, mis sinna vahele jääb, on jäädvustatud pikalt minu ja ma usun, et ka ülejäänud delegatsiooni liikmete mällu.


Foto: erakogu


31.08.23 - 02.09.2023 - juhtkonna liikmena osalesin loomulikult ka arengupäevadel, mis lisaks meeleolukusele oli küllaltki hariv üritus ning andis hea võimaluse teiste kolleegidega tutvuda. 


Foto: erakogu


06.09.23 - toimus Ole Rohkem tudengimess, kus EAÜSi esindasid seksuaaltervise ja hariduse töögrupid.


13.09.23 - viisime läbi Rebasehüppe raames esmakordselt seksuaaltervise lektorite vestlusõhtu, kus paneelis osalejad tutvustasid projekti ning jagasid nii naljakaid kui ka õpetlikke lugusid oma kogemustest. Vestlusõhtu salvestus on leitav EAÜSi sisearhiivi pildipangast.


15.09.23 - mina ja Marie viisime samuti Rebasehüppe raames ise läbi esmakordselt Orgasmilaborit. Mõned minutid enne üritust tõmbasime juhuslikult Ingrid Tamvere ka osalejaks, kes hiljem kandideeris Orgasmilabori projektijuhi assistendiks.


20.09.23 - kohtumine seksuaaltervise töögrupi endiste juhtide Ethel Enniko ja Kadri Ann Prassiga, kes jagasid oma kogemusi ning nõu töögrupi juhtimiseks.


25.09.23 - toimus seksuaaltervise töögrupi koosolek, kus pandi paika poolaasta tegevusplaan.


25.10.23 - toimus sensuaalne õhtu Maarjamõisa mõisahoones ehk seksigrupi tiks. Tutvusin uute liikmetega ning mängisime pikalt Anatoomia seiklust ja Aliast.


Foto: erakogu


27.10.23 - osalesin kolme juhatuse liikme ning Tristan Aljamaaga LGBT+ tervisevõrdsuse konverentsil Tallinnas. Kõigele muule lisaks, sain selle ürituse lõpus tuttavaks Eesti Seksuaaltervise Liidu juhatuse liikmega, kellega jätkasime veebi vahendusel koostööalast suhtlust ka peale üritust.


03.11.23 - toimus veebikohtumine Eesti Seksuaaltervise Liidu juhatusega, et arutada koostöövõimalusi. Väliskohtumise raport on saadaval EAÜSi sisearhiivis.


04.11.23 - toimus sügisene üldkoosolek, kus esitasime ning võtsime ka vastu uuendatud LGBTQIA+ õiguste seisukoha. Sellega aga päev ei lõppenud, sest õhtul toimus seksuaaltervise ja siseürituste töögruppide ühiselt korraldatud Halloween'i pidu, kus said kõik kuuvalguses nähtavale tuua oma salajased fantaasiad.


06.11.23 - mina, Annika Alavere, Sandra Niit ja Andra-Helena Toomet kohtusime Kai Pardi ja Kadri Sikuga, et arutada koostöövõimalusi. Väliskohtumise raport on leitav sisearhiivist.


08.11.23 - toimus spordi töögrupiga koos postitantsu ja hammock'i ühistrenn, kuhu oli kahjuks või õnneks rohkem soovijaid kui kohti. Üritus oli väga väljakutsuv, kuid enamjaolt jäid kõlama positiivsed emotsioonid. Hoidke näpud valmis juba järgmiseks Google Forms'i ankeediks.


Foto: erakogu


14.11.23 - kohtusime Terviseametiga seoses HPV-alase projektiga. Täpsemat infot leiab sisearhiivis väliskohtumise raportist.


19.11.23 - seksuaaltervise töögrupp tegi meestepäeva raames lühikampaania Instagrami story’dena.


24.11.23 - toimus lõõgastav 5-tunnine massaažikoolitus, sest kes ei tahaks oma kallimatele peale pikka päeva pakkuda füüsilist kontakti ja mõnutunnet.


Foto: Pia Künnap


30.11.23 - World AIDS Day' raames korraldasin kogemusloo õhtu HIVst, kuhu tulid rääkima 4 inimest Eesti HIV-positiivsete Võrgustikust.


Foto: EHPV


01.12.23 - 03.12.23 - sel nädalavahetusel toimus seksigrupi tunnusüritus ehk lektorite õhtu. Seekord oli see aga korraldatud koostöös Turvatunde projektiga ning sisaldas seetõttu rohkem lähisuhtevägivalla temaatikat. Lisaks sellele oli seekordne koolitus korraldatud eelmistest aastatest täiesti erinevalt, mistõttu saime ka arendavat tagasisidet järgmisteks aastateks. Üldjoontes meeldis üritus osalejatele väga ning oli sisult rohkem väärt kui osalustasu.


Foto: erakogu


15.12.23 - 16.12.23 - mina ja paar teist EAÜSi liiget osalesime tasuta Progressiivse Liikumise nõusoleku koolitusel.


Foto: Liisa Mai Arismaa


21.12.23 - mina, Andra-Helena ja Eliis Grigor koristasime Maarjamõisa mõisahoonet.


Foto: erakogu


03.02.24 - kirjutasin seda artiklit…


bottom of page