top of page
Search

Sissevaade hariduse töögrupi tegemistesse

Autor: Annagreta Õismaa


Saime üksteisele ultraheli teha! (Foto: erakogu)

„Hei-hei! Mina olen Annagreta ja tegutsen sellel õppeaastal EAÜSis hariduse töögrupi juhina :))” – just nii alustasin kirja sügisel igale uuele rebasele, kes hariduse töögrupiga liitus. Tagasi vaadates olin sügise algul küll põnevil, kuid ka veidi ärev – kas ma saan ikka oma ametis hakkama, kas töögrupiga liitub piisavalt rebaseid, kas me saame kõik üritused korraldatud, kas ma leian endale assistendid (spoiler alert: jah, leidsin!). Nüüd ütleksin endale (ja ka järgmisele töögrupi juhile), et rahunegem, sest tegelikult on kõik läinud ülihästi ja veelgi paremini, kui oleksin osanud üldse oodata. 


Hariduse töögrupi ürituste avapauguks sügisel oli triaažikoolitus, mida korraldasime koos Mia, Rebeka ja Tobiasega. Kujutage ette - Biomeedikumi pime klassiruum, ekraanil valgust andmas vaid halastamatu taimer, Youtube’i vahendatud katastroofilised hääled maksimaalsel valjusel, simulandid tõetruude mulaažidega ning selles kaoses orienteeruvad valgete kitlitega rebased, kes „kannatanuid” triaažima peavad. Ütleme nii, et olukord oli üpriski kaootiline. Sellegipoolest said rebased ühel hetkel isegi nii hästi hakkama, et pidime praktiliste ülesannete ajalimiiti lühendama! Hea meelega jagaksin siin pilte, aga paraku ma ei arvestanud, et mu telefon ei tooda just imelist sisu kottpimedas ruumis. Seega peate järgmisele koolitusele tulema ning seda atmosfääri ise kogema!


Esimesele koosolekule tuli nii palju rahvast! 😍

Sügise esimesel koosolekul said kõik plaanid paika. Ja nii asutigi vaikselt oma üritustega tegelema. Sügissemestri jooksul toimus töögrupis hunnik üritusi: abiõenduse kogemusõhtu, verevõtu- ja kanüülikoolitus, õmbluskoolitus, kipsikoolitus, eetikaõhtu, pediaatriat tutvustav õhtu, Kuressaare Haigla külastus ja residentuuriõhtu. Uuesti läks käima ka esmaabi projekt. Üks meeldejäävamaid ja oodatumaid hariduse töögrupi üritusi on kahtlemata novembrikuine Kuressaare Haigla külastus. Hakkasin seda juba augustis suvaliselt suusõnaliselt promoma (ütle „spaa” ja inimesed on juba vaimustuses) ning kohe sügise alguses uurisid minult mõned armsad seltsikad, et millal see registreerimine ometi avatakse. Kohad täitusid seekord lausa vähem kui minutiga… Külastus oli igatahes väga põnev, kasulik ning lõbus. Järgmise aastani!


Autor: teadmata

Erakorralise meditsiini töötuba (autor: Helen Kõpp)

Semestrile pani ilusa punkti töögrupi jõulutiks, kus algne plaan oli teha piparkooke ja vaadata jõulufilmi. Aga kui piparkoogid tehtud said, siis sõime hoopis pitsat ja jutustasime niisama. Minu meelest oli väga tore tiks igatahes :))



Hariduse töögrupi jõulutiks

Pärast talvepuhkust oleme tagasi uusi üritusi planeerimas. Juba varsti sõidame külla Haapsalu Neuroloogilisse Rehabilitatsioonikeskusesse. Aprillis on kõik oodatud peremeditsiini tutvustavale õhtule, kus kuuldavasti pakutakse ka seekord sushi’t! Samuti tegeleme üldarsti/abiarsti koolituse korraldamisega ning Tartu Ülikooli Kliinikumi simulatsioonikeskuse külastusega. Puudu ei ole ka traditsioonilistest praktilistest koolitustest – õmbluskoolitus ning verevõtu- ja kanüülikoolitus on tulemas nagu kord ja kohus! Mainimata ei saa ka jätta menukat Valge kitli jooksu, mis meie ürituste „hooaja” pauguga lõpetab. 


Kõik need eelmainitud üritused saavad või on juba teoks saanud tänu hariduse töögrupi imelistele liikmetele. Seega suur aitäh, Kattri, Eliise Veltri, Tobias, Christofer, Alice, Mia, Rebeka, Hannah, Mari-Ly, Eliise Peržinski, Helena, Nikita, Sofia, Hanna, Pavel, Andra ja Kertu-Triin! Ilma teieta poleks haridusgrupp sugugi see, mis ta praegu on!


bottom of page