top of page
Search

Rahvatervise töögrupi töökas poolaasta

Autorid: Annika Kosenkranius, Hanna Anepaio, Kristiina Tidemann, Lysandra Lippa, Melissa Akkel, Tarmo Univer


Rahvatervise töögrupp on vaikselt jätkanud kasvamist ja arenemist. Meie diabeedipäeva seiklustest saite lugeda novembris, kuid vilgas töö on jätkunud mitmel rindel.


Üheks suurimaks kordaminekuks saab lugeda Vaimse tervise lektorite koolitust, kus koolitatud sai 25 värsket loengupidajat. Koolitajad olid üliägedad, inspireerivad ja kõik oma ala tippspetsialistid. Sama motiveerivad olid koolituse korraldajad – aitäh Kätlin, Annika Õ, Greete, Lysandra, Mari, Marie, Reena, Tobias ja Trinity! Lisaks on tiimiga nüüd ühinenud projektijuhi assistent Lisett.

Jaanuarist on teenus jälle tööhoos ja uued lektorid valmis enda kogutud teadmisi koolinoortega jagama. Loodame, et info jõuab koolideni ruttu ja loenguid hakatakse taaskord rohkesti tellima. Pea aastane paus oli tingitud motiveeritud lektorite vähesusest, kuid selle probleemi oleme vast selleks korraks ületanud ja tragid tudengid leiavad õpingute kõrvalt aega noori õpetamas käia.


Fotod: Lysandra Lippa


Uimastite Crash Course’i tiim pidas Tartu Tudengipäevade raames taaskord maha ühe hariva ning oodatust populaarsema ürituse. Seekord võeti käsile kanep, sellega kaasnevad müüdid ning arvamused. Lisaks keskenduti ka sõltuvusele ning selle erinevatele vormidele. Hea meel on tõdeda, et inimeste huvi ürituse osas on endiselt suur ning osalejad julgevad küsida küsimusi ja on avatud meelega!





Fotod: (vasakul) Kristiina Tidemann, (paremal) Pauline Rummel


Kaisukaruhaigla on enda tavapärast tegevust jätkanud täistuuridel. Sügisel jõuti külastada 11 lasteaiarühma, millest kaugeimad asusid Viljandimaal. Detsembris said tehtud ka esimesed mänguõhtud uues Lastekliinikus. Rõõm on tõdeda, et tudengite külaskäigud ei katkenud ka pühade ajal.

Suvekuudel otsustasid Maarjamõisa mõisahoone väikesed hallid puuküürnikud meie vajalikust kraamist endale pesa ehitada. Kurbus ei kestnud õnneks kaua ning tänu sellele sai projekt endale ahjusoojad kotid ja T-särgid, mida on plaanis meenetena lektoritele jagama hakata.

Kaisukaruhaigla projektiga liitus sügissemestril mitmeid uusi tudengeid, tänu millele on kevadsemestri alguses plaanis soovijatele korraldada väike koolitusõhtu. Seega on praegu veel õige hetk Seltsi kõige armsama projektiga liituda!


Foto: Lysandra Lippa


Vaktsineerimise projekti kohta võiks käia ütlus “tasa sõuad, kaugele jõuad”. Oleme juba aasta aega veebi vahendusel Ida-Tallinna Keskhaigla perekoolile igakuiseid loenguid andnud. Lisaks sellele on küpsemas plaan projekt lähitulevikus ümber teha, võimaldamaks rohkematele tudengitele ligipääsu loengute andmisele. Nagu alati, otsime vaktsineerimise teemat oluliseks pidavaid huvilisi, kes projektiga tegeleda tahaksid!


Detsembris sai tehtud veel üht-teist põnevat. Esmalt toimus koostöös Keskkonnatervise töögrupi ja Tsöliaakia seltsiga üritus “Ma ei julge sellest oma arstile rääkida: Tsöliaakia”. Uusi teadmisi tuli uksest ja aknast ning unustada ei saa ka imelisi gluteenivabu snäkke, mille Tsöliaakia selts ürituse jaoks tellinud oli.


Foto: Lysandra Lippa


Annika, Hanna ja Lysandra eestvedamisel hoolitses Rahvatervise töögrupp ka Seltsi väikese jõulukingituse eest, mis oli suunatud meie ühiskonna kõige pisematele. Annetuskampaania tulude eest osteti kümme meetrit imepehmet kangast, mis hiljem ühisel käsitööhtul beebitekkideks õmmeldi. Sel korral jagus meil beebitekke Ida-Tallinna Keskhaigla ja Pelgulinna Sünnitusmaja neonatoloogia osakondadele, kes kingituse üle ääretult õnnelikud olid. Aitäh kõikidele annetajatele ja abiväele, kes kiirel perioodil leidsid aega meiega natukene meisterdada!


Nii me siin toimetame, kõik üksteist aitamas, et maailma väikeste sammukeste võrra paremaks muuta. Kui miski kõnetas Sind, kallis lugeja, siis oled meie armsa seltskonnaga väga-väga oodatud liituma!



bottom of page